Koolhydraatarm recept: Zoete aardappel spinaziestamppot

Koolhydraatarm recept: Zoete aardappel spinaziestamppot

Soms improviseer je iets met wat je in huis hebt. Ik had toevallig een heleboel zoete aardappel en na wat speurwerk heb ik een aantal recepten gecombineerd. Dit pakte best goed uit dus ik vond dit resultaat wel het delen waard!

Ik heb de aardappels in de oven bereid maar je kan ze ook koken als je dat liever doet.

Heb jij nog meer suggesties voor stamppot variatie?

Benodigdheden

  • Oven (alvast voorverwarmen op 180 graden)
  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer of stamper

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 125 gram magere spekblokjes
  • 3 zoete aardappels
  • 300 gram (diepvries)spinazie
  • 100 gram gemengde paddenstoelen
  • Pijnboompitjes
  • Klein scheutje (plantaardige) melk of room
  • Paprikapoeder, chili, kurkuma of andere kruiden naar smaak
  • Zout en peper
  • Kokosolie of olijfolie

Bereidingswijze

Snij de zoete aardappels doormidden en bestrijk de binnenkant met olijfolie en wat peper en zout.

Leg ze met de open kant op bakpapier en bak ze ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn.

Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Hou ze even apart.

Bak hierna de spekjes uit in diezelfde pan.

Ontdooi de spinazie in een pan op laag vuur met een klein beetje water.

Schep de zoete aardappel uit de schil en doe deze bij de spinazie.

Stamp of pureer de groenten samen met de kruiden en melk of room tot een mooi geheel.

Roer de spekjes samen met het bakvet er doorheen.

Bak de paddenstoelen in de koekenpan.

Verdeel de stamppot over 2 borden en bestrooi met de paddenstoelen en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content