Shakshuka ~ vegetarisch gerecht

Shakshuka ~ vegetarisch gerecht

 

Shakshuka is een Tunesisch stoofpotje waar veel varianten van zijn. Het is de laatste jaren erg populair en niet zo gek; het is makkelijk, lekker, en gezond! In deze Shakshuka zit geen vlees maar in plaats daarvan zijn linzen gebruikt; een supergezond alternatief! In combinatie met lekker veel groente en de eieren is dit gerecht een goede bron van vezels en eiwitten.

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Allergenen: ei
  • Terminologie: aanfruiten, het bakken van een voedingsmiddel zonder dat het verkleurt.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 grote ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 6 rijpe tomaten en een flesje tomatensap, dit kan ook vervangen worden door een groot blik tomatenblokjes (600-800gr)
  • 100 gram rode linzen
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Peterselie
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
Materialen
  • Mes
  • Snijplank
  • Sauspan + deksel
  • Houten lepel
  • Knoflookpers
Bereidingswijze
  • Snipper de ui, was en snij de paprika fijn.
  • Warm een beetje olie op in de sauspan.
  • Voeg de ui, paprika en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Fruit dit aan.
  • Spoel de linzen schoon en laat uitlekken in een zeef.
  • Was en snij ondertussen de tomaten fijn.
  • Voeg de tomaten en sap toe in de pan.
  • Voeg ook de gerookte paprikapoeder, zout, peper, komijn, koriander en eventueel de rode peper toe (kleingesneden).
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg de linzen toe en roer om.
  • Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Haal de deksel van de pan en laat het inkoken totdat het dik wordt.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met kruiden, zout en peper.
  • Voeg de eieren één voor één voorzichtig toe (zonder te roeren), maak eventueel kuiltjes om ze in te leggen.
  • Sprenkel een beetje zout over de eieren en garen op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  • Wanneer de eieren gaar zijn kan het afgemaakt worden met gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud