Shakshuka ~ vegetarisch gerecht

Shakshuka ~ vegetarisch gerecht

 

Shakshuka is een Tunesisch stoofpotje waar veel varianten van zijn. Het is de laatste jaren erg populair en niet zo gek; het is makkelijk, lekker, en gezond! In deze Shakshuka zit geen vlees maar in plaats daarvan zijn linzen gebruikt; een supergezond alternatief! In combinatie met lekker veel groente en de eieren is dit gerecht een goede bron van vezels en eiwitten.

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Allergenen: ei
  • Terminologie: aanfruiten, het bakken van een voedingsmiddel zonder dat het verkleurt.
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 grote ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 6 rijpe tomaten en een flesje tomatensap, dit kan ook vervangen worden door een groot blik tomatenblokjes (600-800gr)
  • 100 gram rode linzen
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Peterselie
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
Materialen
  • Mes
  • Snijplank
  • Sauspan + deksel
  • Houten lepel
  • Knoflookpers
Bereidingswijze
  • Snipper de ui, was en snij de paprika fijn.
  • Warm een beetje olie op in de sauspan.
  • Voeg de ui, paprika en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Fruit dit aan.
  • Spoel de linzen schoon en laat uitlekken in een zeef.
  • Was en snij ondertussen de tomaten fijn.
  • Voeg de tomaten en sap toe in de pan.
  • Voeg ook de gerookte paprikapoeder, zout, peper, komijn, koriander en eventueel de rode peper toe (kleingesneden).
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg de linzen toe en roer om.
  • Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Haal de deksel van de pan en laat het inkoken totdat het dik wordt.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met kruiden, zout en peper.
  • Voeg de eieren één voor één voorzichtig toe (zonder te roeren), maak eventueel kuiltjes om ze in te leggen.
  • Sprenkel een beetje zout over de eieren en garen op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
  • Wanneer de eieren gaar zijn kan het afgemaakt worden met gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content