Recept: Witte asperges van de barbecue

Recept: Witte asperges van de barbecue

Wist je dat barbecueën eigenlijk heel goed past in een gezond voedingspatroon?

Vlees zit vol met eiwitten, vis vol met Omega 3 en gezonde vetten en je gebruikt doorgaans minder vet en zout dan wanneer je in de keuken staat.

Ook voor een vega of vegan barbecue zijn meer dan genoeg opties.

En omdat je niet al het eten tegelijk op je bord krijgt heb je de kans om aandacht te besteden aan hoe het bereid wordt en rustig te eten van wat er op je bord ligt, wat je kan helpen om niet te veel te eten.

Waar je de mist in gaat, zijn enorme klodders saus en bergen stokbrood met kruidenboter die achter elkaar naar binnen gaan. Een hoop overbodige koolhydraten en suikers en als je even eerlijk bent is alles van die grill toch al lekker genoeg zonder die opvulling? (Ohja, het helpt natuurlijk ook als je er geen liters bier bij wegwerkt maar dat is geen nieuws toch?). Het is makkelijk om je barbecue zonder te veel zondigen door te komen met deze 5 simpele stappen om de barbecue de baas te blijven.

 

Gooi liever eens wat groente op het vuur. Courgette, aubergine, puntpaprika (check hier hoe je dat doet) zijn allemaal heerlijk als ze zijn gegrild. Laat je van je culinaire kant zien met dit receot voor witte asperges van de grill! En laat het aspergeseizoen nou nét samenvallen met het barbecueseizoen. Kan bijna geen toeval zijn 😉

 

Benodigdheden

  • Een hete barbecue
  • Aspergeschiller (of gewoon een dunschiller, kaasschaaf, mes..)
  • Een tang of vuurvaste vingers

 

Ingrediënten  per persoon

  • Ongeveer 4 asperges van gelijke dikte
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel zeezout
  • Een half teentje knoflook
  • 2 theelepels kruiden; bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, rozemarijn, salie, chili of barbecuekruiden

 

Bereidingswijze

Meng de olie met de kruiden en het zeezout

Snij of pers de knoflook fijn en voeg bij de olie

Schil de asperges dun tot aan de kop zodat de taaie bovenlaag er af is

Snij het harde onderste stuk van de asperges

Verdeel de olie met de kruiden over de asperges; zorg dat ze helemaal bedekt zijn

Leg de asperges op de barbecue zonder dat ze direct in de vlammen liggen

Houd ze goed is de gaten; de uiteinden kunnen snel verbranden dus leg die niet op het heetste deel van de barbecue

Draai ze regelmatig zodat ze rondom grillen zonder te verbranden

Afhankelijk van de dikte en de warmte zijn de asperges in enkele minuten gaar; het geeft niet als ze  bruin worden

De asperges zijn heerlijk mals, geen saus nodig! Ze gaan prima samen met het vlees of wat je ook verder wil grillen.

 

Eet smakelijk!

 

Meer barbecue recepten?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud