Recept: Picknick wraps met gerookte kip

Recept: Picknick wraps met gerookte kip

Als je beweegt, gaat je hartslag omhoog. Dat zorgt weer voor een betere stofwisseling. Als je gedurende de dag meerdere malen even in beweging komt, gaat je metabolisme omhoog en verbrand je meer energie.

Je slaapt hierdoor beter en je conditie gaat vooruit. Het is makkelijk om meer te bewegen; een wandelingetje voor de lunch of je stapt een halte eerder uit de bus.

Fietsen is een fantastische manier om lekker te bewegen en ook nog te genieten van de omgeving. Wist je dat het vanuit Leiden maar 30 minuten fietsen is naar het strand van Katwijk? Je omzeilt zo ook nog eens de files!

Deze wraps kan je zo uitgebreid maken als ze zelf wilt. Je kan het recept variëren met wat je in huis hebt of waar je trek in hebt en ze zijn heerlijk als lunch maar ook als avondmaaltijd op een warme dag.

Je eet ze koud dus ze zijn te bereiden wanneer je daar tijd voor hebt. Ideaal voor een picknick of dagje strand dus!

Benodigdheden

  • Grill of barbecue of de paprika’s te roosteren.

Ingrediënten voor 6 wraps

  • Een pak meergranen, volkoren of glutenvrije wraps naar keuze
  • 1 bakje zachte smeerbare geitenkaas
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 zoete puntpaprika’s (of geroosterde paprika in een pot)
  • 200 gram verse spinazie of rucola
  • 1 avocado
  • 2 lente uitjes
  • Pompoenpitten
  • Zwarte olijven (ik vind Taggia olijven het lekkerst)
  • Zwarte peper en een klein beetje chili peper naar smaak

Bereidingswijze

Voor de geroosterde paprika’s:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand of zorg dat de barbecue heet is. Leg de paprika’s in hun geheel onder de gril  of op de BBQ tot ze rondom zwart zijn. Draai ze op tijd en houd goed in de gaten dat ze niet te ver gaan. Laat ze afgedekt in een schaal 10 minuten liggen. Vervolgens kun je het vel makkelijk verwijderen. Het is heerlijk en zo gedaan.

Leg de paprika’s in hun geheel onder de grill en draai wanneer ze zwart worden
Verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika’s

 

 

 

 

 

 

De wraps maken:

Leg de wraps op een plank en smeer ze voor de helft in met geitenkaas.

Verdeel op de andere helft een laagje spinazie.

Verdeel de kipfilet en de puntpaprika over de wraps door ze over het midden te leggen op de scheiding tussen de spinazie en de geitenkaas.

Snij de avocado in plakjes en leg die bij de kip en paprika.

Laat de olijven uitlekken en snij in kleine stukjes.

Snij de lente ui fijn.

Strooi deze samen met de pompoenpitten over de vulling van de wraps en maak op smaak met peper en chili als je daarvan houdt.

Om de wraps op te rollen begin je aan de kant van de spinazie. De kant met de geitenkaas zorgt ervoor dat ze dicht blijven plakken.

Om ze te bewaren of mee te nemen leg je ze naast elkaar in een afsluitbare bak. Houd ze vers in een koeltas.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar de voedingswaarden of registreer jij jouw eten bij in My Fitness Pal?

Je kan het recept direct invoeren door te zoeken op Vitamine L!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content