Maaltijdsalades ~ lunchinspiratie

Maaltijdsalades ~ lunchinspiratie

Een makkelijke manier om meer groenten te eten is door een maaltijdsalade te eten als lunch. Het is ook een prima lunch om mee te nemen, hou wel altijd de sla en dressing apart totdat je gaat eten.

Voeg altijd naar smaak peper en wat zout toe aan de salade.

Om jouw maaltijdsalade samen te stellen kies je een sla naar keuze en vul deze aan met één van de volgende suggesties
  • Gerookte zalm, rode ui, gekookt ei, plakjes radijs, komkommer, bieslook, een frisse dressing, bijvoorbeeld gemaakt van yoghurt en dille
  • Gerookte kip, cherrytomaat, komkommer, walnoot, kruimelkaas, aceto balsamico vinaigrette
  • Caprese: tomaat, mozzarella, zout + peper, pesto, olijfolie, basilicum, geroosterde pijnboompitten
  • Croutons, gepocheerd ei, tonijn (uit blik op olie of vers), gebakken gamba’s, venkel, dadel zonder pit
  • Fijngesneden komkommer zonder schil, fijngesneden tomaat, zonnebloempitjes, citroensap, fijngesneden munt en peterselie
  • Beetgare groene asperge en doperwt, avocado, ui ringen, walnoot, dressing (van witte wijnazijn, olie, peper + zout en citroensap)
  • Beetgare bimi (aspergebroccoli), cashewnoten en/of amandelen, citroensap, olijfolie, zout, geraspte wortel, pompoenpitten
  • Olijf, beetgare kleingesneden bieten, kappertjes, venkel, amandelschaafsel, cherrytomaat
  • Geitenkaas uit de oven met honing, walnoot, rode ui, dadels, appelstukjes
  • Linzen, kikkererwten, tomaat, komkommer, rode ui, avocado en falafel en mosterddressing
  • Zware bonen, mais, couscous, tomaat, crème fraiche, avocado, peterselie

Eet smakelijk!

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud