Recept: het beste bananenbrood

Recept: het beste bananenbrood

Ik bak graag een bananenbroodje en vooral in de week van een loopwedstrijd.
Omdat het een super lekker powerhapje is en het bakken zelf leidt mij af van de zenuwen 😉
Ik probeer vaak nieuwe recepten uit maar dit is toch wel mijn favoriete combi! Niet te plakkerig en ook niet te zwaar op de maag.

Benodigdheden

  • Oven (voorverwarmen op 175 graden)
  • Cakevorm
  • Hakmolentje om de havermout fijn te malen
  • Blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten
  • Cacaonibs

Bereidingswijze

Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.
Hak de noten grof.
Pureer de bananen met de dadels ook met een staafmixer tot een glad beslag.
Klop in een andere kom de eieren luchtig.
Meng de bananenpuree hier doorheen.
Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg ook het bakpoeder en zout toe en meng tot een glad beslag.
Meng tot slot de ongebrande noten erdoor.
Vet je cakevorm in met boter of kokosolie.
Giet het mengsel in de cakevorm en strooi de cacaonibs er overheen.
Zet de vorm in de oven en bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier of aluminiumfolie.
Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem er uit haalt? Dan is je brood klaar.
Laat de cake afkoelen op een rooster.

Deze cake is niet te zoet. Je kan hem zo eten of op smaak maken met kwark en vers fruit of wat stroop.

 

Eet smakelijk!

Benieuwd naar de voedingswaarden of registreer jij jouw eten bij in My Fitness Pal?

Je kan het recept direct invoeren door te zoeken op Vitamine L!

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud