Inspiratie voor jouw leefstijl tijdens de Corona maatregelen

Inspiratie voor jouw leefstijl tijdens de Corona maatregelen

Net toen we met zijn allen lekker bezig waren van dit jaar een groot succes te maken op het gebied van leefstijl, was daar ineens het Corona virus dat roet in het eten kwam gooien. Dat is voor iedereen even schakelen en zo ook voor mij.
Nadat ik eerst de groepsbijeenkomsten tot 6 april had geannuleerd heb ik later ook de beslissing moeten nemen om de individuele gesprekken niet meer op locatie plaats te laten vinden.
Als coach is het nogal een uitdaging om je werk te blijven doen ten tijde van sociale afstand. Toch wil ik jullie blijven helpen om je leefstijl ook nu te verbeteren!

Mijn doel is altijd om anderen positieve energie en nieuwe inzichten te brengen, dus ook (of juist) in deze tijd.

Daarom heb ik een liveblog gestart waar ik dagelijks berichten deel met een positieve noot; gratis workouts, mooie initiatieven en bruikbare tips. Ook heb ik mijn angsten overwonnen en plaats met regelmaat een filmpje van mijzelf. Komt dat zien 😉

Maar daarnaast heb ik zelf ook veel ideeën over wat ons kan helpen de dag gezond en ontspannen door te komen en niet te vervallen in oude gewoontes nu dat onze (nieuwe) structuur ineens weg is.

Wat doe je nu je de hele dag thuis bent, moet werken terwijl je kinderen thuis zijn en de sportschool dicht is? Het antwoord is; wees creatief! En laat mij je helpen 🙂
Samen met collega-coach Anchelle van Vitaal 3.0 deel ik onze inspiratie om het beste te maken van jouw leefstijl in deze Corona situatie.

Om te beginnen: denk aan jezelf

Het beste advies in elke crisissituatie is; blijf rustig en zorg voor jezelf. Nu is dat in weze niet anders. Je voelt je vast onrustig, onzeker, bezorgd of radeloos. Geen paniek, daar help je niemand mee.
Het is ook wel heftig als alles ineens zo omgegooid wordt. We verwachten van onszelf misschien ook te veel flexibiliteit op zo’n moment; je wil meteen schakelen en alles goed aanpassen.

Dat geeft enorm veel onrust in je hoofd.

Bedenk wat voor jou de meeste rust gaat geven; bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je kinderen weten waar zij aan toezijn. Dan kan jij je daarna beter richten op orde scheppen voor jezelf; hoe kan jij jouw dagen het beste indelen? Wat gaat jou helpen om op tijd pauze te nemen, wat beweging en frisse lucht mee te pakken en gezond te eten?

Neem even de tijd om tot rust te komen en breng dan een structuur aan voor jezelf die werkt, maak een schema, zet een wekkertje om af en toe op te staan en in beweging te komen, zoek wat apps of artikelen (deze natuurlijk) die je daarbij kunnen helpen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk!
Wij zijn nou eenmaal gewoontedieren en willen niet overal te veel over na hoeven denken, dat maakt ons heel erg moe.

Nieuwsoverload

Ik hoor veel om mij heen dat de constante nieuwsstroom voor onrust en onduidelijkheid zorgt en ik ervaar dit ook.
Beperk je nieuwstoevoer door bijvoorbeeld sommige kanalen die te veel of te heftig rapporten even ‘uit’ te zetten; op Facebook heet dat snoozen.
Luister niet naar de radio maar zet Spotify aan en denk bewust na over welke programma’s je wel of niet gaat kijken op tv.

Dat zal ook meer rust geven!

 

Blijf in beweging

 1. Maak een wandeling in je eentje (blijf weg van drukke plekken);
 2. Makkelijke oefeningen voor thuis
 3.  Zwaardere oefeningen voor thuis
 4. Begin met hardlopen
  • Heb jij je altijd al afgevraagd of hardlopen niet wat voor je is? Misschien is dit het moment om het eens een kans te geven 😉 Hardlopen met Evy is bij uitstek de beste app voor beginners.
 5. Klusjes in en om het huis
  • De lente komt eraan dus wat is er nu beter dan lekker de tuin aan te pakken, de zolder op te ruimen of een muurtje te schilderen? Is jouw huis helemaal op orde? Misschien kan je een helpende hand zijn voor een van de mooie initiatieven die er zijn ontstaan.

Blijf zoveel mogelijk binnen en doe regelmatig maar vooral wanneer je een beweegmoment hebt je raam open! Zo krijg je toch voldoende frisse lucht binnen. Je kan natuurlijk ook wat oefeningen op je balkon of in je tuin doen. Stay safe 😉

Meer tips om fit te blijven zonder sportschool lees je in dit artikel

 

Voed jezelf

 1. De Eetmeter app installeren: eindelijk heb je tijd om uit te vinden hoe deze werkt
 2. Probeer nieuwe recepten uit van bijvoorbeeld:
 3. Verdiep je in mealpreppen om beter te leren plannen en het jezelf makkelijker te maken op dagen dat je minder tijd hebt. Dit filmpje van Leukegeit helpt je op weg!
 4. Nu alle restaurants gesloten zijn kun je natuurlijk ook gewoon zelf een picknick maken voor onderweg. Kids vinden het super leuk om hierbij te helpen en leren dat lekker ook gezond en leuk kan zijn. Wat inspiratie vind je hier in dit artikel.
 5. Voed jezelf met inspiratie voor een gezondere leefstijl:
 6. Houd ook je weerstand op peil met deze tips.

 

Pak je rust

 1. Wees creatief: wat deed je vroeger waar je blij van werd (breien, haken, tekenen, schilderen, puzzelen, een instrument bespelen, spelletjes doen etc.), maak een foto-album (ik gebruikte Pixum voor mijn Afrika-album). Waar heb je nooit tijd voor? Nu is het moment.
 2. Schrijven: een (dag)boek, blog, brief, een gedicht of boodschap voor je CooL-groepsgenoten.
 3. Luister 14 dagen gratis naar luisterboeken met Storytel.
 4. Boekentip|: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.
 5. Slapen: Ga op tijd naar bed en maak eventueel een wandeling voor je gaat slapen, zodat je je hoofd leeg kunt maken. Of luister naar een geleide meditatie eventueel via de VGZ Mindfulness Coach app of via een geleide meditatie op Spotify.

 

Verbinding met anderen

 1. Brief of kaartje sturen aan eenzame mensen: gratis een kaartje sturen via Greetz (betaal alleen de postzegel) of bestel online een postzegelcode.
 2. In plaats van elkaar te ontmoeten, kun je ook (beeld)bellen met anderen via whatsapp, Skype of Facetime. Heb je een stok achter de deur nodig of een luisterend oor: maak een video afspraak met mij.
 3. In onze buurt is een buurtapp: het is mooi om te zien hoe anderen elkaar helpen en steunen in deze tijd. Iemand bedacht dit briefje om je hulp aan te bieden.
 4. En vergeet natuurlijk niet dagelijks even op mijn liveblog te kijken. Stuur mij een filmpje van hoe het er bij jou thuis aan toegaat en ik zal hem erop zetten!

Namens Anchelle en mijzelf wens ik jullie heel veel sterkte en succes om deze tijd gezond en zo ontspannen mogelijk door te komen, we hopen dat wij je hebben kunnen inspireren om jouw goede leefstijl vast te houden, ook nu.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud