Als je koolhydraatarm wil eten is het vaak makkelijk om een paar boterhammen van het ontbijt of de lunch te schrappen. Maar een avondmaaltijd die laag in koolhydraten is voor ons Hollanders vaak een stuk lastiger te bedenken!
Dit is een van mijn favoriete koolhydraatarme (en eiwitrijke!) recepten omdat het super lekker is en ook nog eens snel en makkelijk. Daarnaast is het ook man-proof.
Ras el hanout is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Het heeft een heerlijk warme smaak die nooit hetzelfde is omdat de samenstelling altijd anders is. Het wordt gemaakt van een groot aantal kruiden en er is geen vast recept. Soms proef je bijvoorbeeld duidelijk kaneel en een andere keer weer meer kruidnagel. Je kunt ras el hanout tegenwoordig gewoon in de Hollandse supermarkten vinden maar ik haal het toch het liefst bij de Arabische variant.
Eet je met 2 personen? Dan raad ik je aan om 3 paprika’s te vullen. Je kan er ook 4 maken en wat er over is meenemen als lunch. Koud zijn ze namelijk ook lekker.
Benodigdheden
- Oven (voorverwarmen op 180 graden)
- Ovenschaal
Ingrediënten – per paprika
- 1 rode paprika (het is handig als er wat vulling in past en hij enigszins kan ‘staan’)
- 1 el olijfolie
- 1 tl ras el hanout
- 100 gram rundergehakt
- ½ teen knoflook
- 2 el room (mag plantaardige room zijn)
- 6 cherrytomaten
- 4 champignons
- 70 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze
Snijd het ‘dakje’ van de paprika en verwijder de kern en het wit
Bak het gehakt rul in 1 el olijfolie
Strooi de ras el hanout er overheen
Bak de champignons mee
Voeg de knoflook en room toe als het gehakt bijna klaar is
Zet het vuur laag en voeg de gesneden tomaatjes en geitenkaas toe, verwarm even mee
Maak op smaak met peper en zout
Vul de paprika met het gehaktmengsel
Zet het dakje op de paprika en plaats in de ovenschaal zodat hij niet omvalt
Bak 15 minuten in de oven
Eet smakelijk!
Benieuwd naar de voedingswaarden of registreer jij jouw eten bij in My Fitness Pal?
Je kan het recept direct invoeren door te zoeken op Vitamine L!