Recept: Havermout muffins

Recept: Havermout muffins

❤️ Speciaal voor valentijn deel ik mijn favoriete snelle ontbijtje!
Handig om deze bij de hand te hebben voor ‘on the go’. Zo begin je de dag goed zonder veel moeite!

Benodigdheden

  • Oven (als je begint alvast voorverwarmen op 200 graden)
  • Hakmolentje om de havermout, noten en chocolade fijn te malen
  • Muffinvorm

Ingredienten voor 10 stuks

  • 100 gram havermout tot meel gemalen
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 biologische eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Voor er doorheen:

  • 25 gram chocolade in stukjes of cacao nibs
  • 50 gram rood fruit
  • 15 gram klein gehakte amandelen

Bereidingswijze

Mix de banaan zonder schil, de appel zonder klokhuis, met schil, de eieren, het vanille extract en het bakpoeder in een blender of keukenmachine.
Meng dit samen met de fijngemalen havermout.
Doe hier fijngesneden noten, het fruit en de stukjes chocolade bij.
Doe dit in een muffinvorm met papieren cakevormpjes of gebruik een siliconen vorm.
Vul ze tot ongeveer 2/3, zodat ze niet overstromen.
Bak 25 minuten in een op 200ÂșC voorverwarmde oven.
Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Ze zijn ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast maar je kan ze makkelijk (per 2) invriezen en de avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar de voedingswaarden of registreer jij jouw eten bij in My Fitness Pal?

Je kan het recept direct invoeren door te zoeken op Vitamine L!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content