De barbecue de baas in 5 stappen

De barbecue de baas in 5 stappen

Yessss het barbecue seizoen is begonnen! Vanaf de middag ruik je op elke straathoek al de rokende kolen en er is geen stokbrood meer te halen in de supermarkt. Je bent het jaar goed gestart met een strak trainingsprogramma maar dit is inmiddels als aardig ingezakt. Je hebt wel wat resultaat geboekt maar dit soort bier en stokbrood met saus partijen zijn een flinke bedreiging voor je zomerplannen.

Maar skippen is geen optie, toch? Je wil ook niet degene zijn die de indruk wekt niet te kunnen genieten omdat je ‘let op wat je eet’.

Het is tijd voor een nieuwe strategie. Je kunt namelijk barbecueën zonder al te veel overdaad zodat de schade beperkt blijft. Terwijl je vol geniet van de avond.

 

Volg deze stappen om de valkuilen te ontwijken.

 

1. Eet!

Zorg ervoor dat je over de dag minder koolhydraten eet omdat je die tijdens de barbecue meer dan genoeg binnen zal krijgen. Laat dus het brood staan maar eet dingen als kwark, eieren, kaas, vlees, vis, groenten en fruit. Eet voldoende maar niet te veel. Jezelf uithongeren is niet nodig en zal de kans vergroten dat je bij aankomst in de schaal met stokbrood duikt omdat er verder nog niks op tafel staat. Herkenbaar toch?

 

2. Beweeg!

Inspanning is goed voor je spijsvertering. Dus ga deze dag zeker niet met de auto of OV op pad maar pak de fiets of ga lekker lopen. Het is de bedoeling dat je hartslag hierbij omhoog gaat. Dus niet op je dooie akkertje maar een beetje vaart erin. Fiets bijvoorbeeld even langs Woubrugge voor een portie asperges uit de muur. Helemaal mooi om voordat je gaat grillen even een uurtje sportschool te pakken. Hierdoor wordt je spijsvertering extra lang aangeslingerd.

 

3. Drink!

Het is waarschijnlijk warm en omdat je lekker bewogen hebt kan je wel wat vocht gebruiken. Doe rustig met je biertje, hierdoor drink je er minder. Neem af en toe een glas water tussendoor voor de hydratatie. Dit doe je natúúrlijk vooral omdat je zo sportief bezig bent geweest over de dag. En je bent er de volgende dag ook blij mee 😉

 

4. Geniet!

Over het algemeen is er eten in overvloed op een barbecue. Gedraag je dus niet alsof je bang bent om iets tekort te komen. Sta niet als eerste bij de schaal met hamburgers die van de grill af komen en eet wat er op je bord ligt rustig op, aan tafel. Laat de saus en stokbrood staan en zorg voor wat groenten om te grillen. Dit is iets waar niet altijd aan gedacht wordt dus is een mooie kans om je culinaire kant te laten zien als je wordt uitgenodigd. Denk bijvoorbeeld aan dit recept voor witte asperges van de barbecue.

 

5. Praat!

Je komt voor de gezelligheid, toch? Laat je van je sociale kant zien en help de gastheer met alles wat er gedaan kan worden; een beetje puinruimen, wat uit de koelkast halen, drinken inschenken, genoeg te doen. En praat met de anderen op de barbecue. Laat je niet meteen afleiden door een nieuwe lading saté maar richt je aandacht op je gesprek. Hierdoor geef je de hongerige wolven de kans om zich uit te leven en ben jij minder bezig met zo veel mogelijk eten onderscheppen maar meer met een gezellige avond. Je zal echt niet met honger naar huis gaan!

 

Als je het goed aanpakt is er geen enkele reden meer om een barbecue over te slaan. Balans is belangrijk en het is niet de bedoeling dat je doelen je sociale leven in de weg staan of andersom. Heb je moeite om je balans of motivatie vast te houden? Ga dan hier eerst aan werken! Maak een afspraak om je doelen te bereiken.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud