Bananenbrood

Bananenbrood

🍴Ik heb een hoop lekkere recepten op de plank liggen die ik de komende tijd voor jullie op papier ga zetten!
Vandaag de eerste: bananenbrood 🍌

Ga je hem maken? Laat mij weten hoe hij is geworden en eet smakelijk!

Benodigdheden

  • 1 cakevorm (standaard maat)
  • Kokosvet/olie om in te vetten
  • Fijne rasp voor de citroenschil
  • Oven (als je begint alvast voorverwarmen op 180 graden)
  • Bij voorkeur een hakmolentje en een staafmixer

Ingrediënten

  • 5 grote bananen (1 voor de topping)
  • 180 gram havermeel (maal havermout of havervlokken fijn in een keukenmachine)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel vanille extract of vanille uit 1 boon
  • 200 gram verse dadels zonder ipit
  • 100 gram noten zoals pistache en hazelnoot, in stukjes gehakt
  • 150 gram fruit zoals kersen of verschillende bessen (mogen uit de vriezer komen)
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • Rasp van 1/2 citroen

Bereidingswijze

Doe het havermeel met het bakpoeder in een kom.
Mix met de staafmixer of blender 4 van de bananen met de dadels, het vanille extract en de amandelmelk tot een geheel.
Voeg de inhoud van de kommen  samen en mix het goed met een spatel of houten lepel.
Rasp boven je kom met beslag de schil van 1/2 citroen en roer goed.
Hak de noten wat fijner met een mes of hakmolentje.
Houd 1 handjevol van de noten apart voor de topping.
Meng de noten en het fruit in je beslag.
Vet de cakevorm in met kokosvet/vaste kokosolie.
Spatel het deeg in de cakevorm en maak dit mooi glad.
Strooi hier je topping van noten overheen..
Snijd de overgebleven banaan in plakjes.
Leg dit mooi neer op het brood.
Zet de cakevorm 60 minuten in de oven.
Dek de vorm de laatste 15 minuten af met zilverfolie om te voorkomen dat de plakjes banaan verbranden.
Laat even afkoelen als het klaar is.
Klaar! Dit bananenbrood is zoet genoeg van zichzelf dus kan je zonder stroop eten.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud