Recept: Bananen pannenkoeken

Recept: Bananen pannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn super snel gemaakt en heerlijk als ontbijt na een fijne workout of gewoon op een luie zondag 😉

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Hakmolentje om de havermout fijn te malen
  • Blender of staafmixer

Ingrediënten voor 6 tot 8 stuks

  • 35 gram havermout of havervlokken
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje (plantaardige) melk (bijvoorbeeld amandel-, of havermelk)
  • 1 tl speculaaskruiden of vanille extract
  • Zout
  • Kokosolie of olijfolie

Topping:

  • Een schep kwark of bijvoorbeeld Skyr
  • Fruit (diepvries)
  • Kokosrasp of cacaonibs

Bereidingswijze

Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.

Mix dit samen met de banaan, het ei, het bakpoeder, speculaaskruiden of vanille en zout met een blender of staafmixer.

Voeg melk toe om het beslag wat dunner te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Zet het vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.

Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Maak het af met toppings naar keuze of gewoon lekker (agave)stroop.

Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar de voedingswaarden of registreer jij jouw eten bij in My Fitness Pal?

Je kan het recept direct invoeren door te zoeken op Vitamine L! Het recept is zonder toppings ingevuld maar mét kokoslolie om in te bakken.

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Ga naar de inhoud